dijous, 4 d’abril del 2013

Educació física

És un aspecte bàsic a casa nostra. L’exercici físic és fonamental  per la salut i el benestar, com deien els romans, mens sana in corpore sano.  És ideal aquest equilibri entre l’aspecte més cognitiu de la persona i l’aspecte físic, muscular, corporal i sensorial de l’ésser humà. Però a casa no  veiem l´Educació Física com una assignatura de saltar al poltre, fer tombarelles, verticals, laterals, abdominals i curses atlètiques, sinó com un compendi d’habilitats motrius que milloren el nostre desenvolupament i que ens ajuden a mantenir-nos sans i actius, a partir de jocs populars, de l’exercici a l’aire lliure i el contacte directe amb la natura, dels esports...
La Sara i la Judit estan molt motivades per les classes de tennis. Els agraden molt i a poc a poc van millorant la tècnica. Ja comencen a fer petits partits entre elles i això és el que realment volen, poder jugar i passar-ho bé.
 
Sense oblidar de treballar també aspectes més cognitius, comprensió, lògica, orientació espacial i motivar a en Jordi a aprendre a contar mitjançant  tècniques conductistes, un sistema en desús però amb els nens tan menuts que tot just raonen puntualment va bé. De norma utilitzem sistemes constructivistes. Quan s’equivoquen no dic res, són elles mateixes que s´adonen  del seu error i s´autocorregeixen. Tal i com es veu al vídeo amb l´exercici de la Judit.
 
Els dibuixos que han fet avui amb en Toni. M’agrada que siguin tan musicals!