dimecres, 24 d’octubre del 2012

Beneficis nets

La Sara, la Judit i en Jordi cuiden, alimenten, netegen les gallines, repleguen els ous i els porten als amics i veïns. Aquests els donen diners. Aprenen a contar cèntims, a tornar el canvi i administrar. Molts d´aquest diners fan falta per comprar pinso. Alguns s´han de guardar per invertir próximament en gallines i la resta sobrant en diem benefici net. És el que la Judit, la Sara i en Jordi poden ingressar a les seves llibretes d´estalvi.
Anar al banc és tota una aventura. Han de seguir les normes. Posar-se a la fila, esperar el torn. Cuidar els modals. Parlar fort i clar. Donar ordres a la caixera. Ser amable i donar les gràcies. Gairebé sempre els acaben obsequiant amb caramels, bolis, llapis, i avui regal sorpresa! Apa, quina sort, a mi no em regalen res!!


La classe de tennis de vegades els cansa, tots els esports cansen els dic sempre, però és important esforçar-se, millorar-se, adquirir l´hàbit de la constància, de la superació... Són valors que també s´aprenen, i després l´alegria de veure els bons resultats condueix a la autèntica felicitat. Moltes vegades sabem moltes coses però no tenim la voluntad de fer-les, no és suficient saber, cal practicar dia a dia els bons hàbits per crèixer com a persona en tots els àmbits, per ser complerts i integrals, sempre es pot millorar, sempre es pot fer més i més...