diumenge, 2 de setembre del 2012

Química i física a la cuina

Un postre que ens agrada molt són els flams. Ens va bé al tenir els ous frescos, els ingredients són molt simples i tothom en té a casa, 500 grams de llet, 4 ous i 130 grams de sucre. Es bat tot junt fins que quedi una barreja homogènea i es posa en els motlles amb el sucre líquid caramelitzat. El procés de transformar el sucre sòlid a líquid ho fan amb la meva ajuda, ja que és perillós i crema molt. A més a més un cop el sucre s´ha fet líquid cal afegir lentament aigua amb compte perquè sinó quedaria sòlid de nou un cop fred i d´aquesta manera queda un xarop de caramel ideal pel topping del flam.
Després d´afegir la barreja de llet, sucre i ous, cal cuallar-ho al vapor. Un altre procés que els apassiona, com pot la barreja líquida transformar-se en sòlida? Tota una classe de física, química i matemàtica amb un simple postre tradicional, el flam.

 



 
 
Fer panets també és un procés espectacular i simple. Amb 500 grams de farina, 250 grams d´aigua, 20 grams de llevat i una mica de sal. Es treballa fins que queda una masa suau i es fan els panets. Cal que reposi fins que dobli el tamany i es cou amb el forn ben calent.
 
 

 

1 comentari:

Anònim ha dit...

Gràcies per aquestes receptes! Fàcils de fer i divertides! Les provarem!!
Sonia Bosch