dimecres, 9 de maig del 2012

Fer pa

Ja fa molt temps que ens vam iniciar en fer el pa a casa. És tan senzill com el nom, p a. Mig quilo de farina, 250 d´aigua, 25 grams de llevat i una mica de sal. Es barreja en un bol aconseguint una masa homogenea i es deixa reposar fins que dobli el volum. S´amasa de nou i es formen els pans, els bastonets, la pizza o el pa rodó, el que es vulgui. Es deixa reposar de nou fins que torni a doblar el volum i s´enforna amb el forn ben calent fins que es torra. Si teniu amasadora perfecte, i sinó amb les mans funciona molt bé.
Avui la Judit ha volgut fer xapates, l´única variant en la recepta és l´oli verge d´oliva, per mig quilo de farina 50 grams d´oli.
Diuen que el truc del pa és el llevat, si voleu un bon pa compreu el llevat a la forneria, hi ha inclús que es fan el seu propi llevat, amb barreja de farina integral, farina de força i aigua. Ho deixen fermentar d´un dia per l´altre i van alimentant la barreja amb nova farina. Així fins al cap de tres dies. A mi no em va resultar perquè el pa no em va pujar tant, però hi ha molta gent que sí que li surt... potser no ho vam fer prou bé, o la farina no era prou bona...








4 comentaris:

Sylvia ha dit...

Fa poc vam fer un taller de pa artesà, si vols ja t'en passaré alguna recepta. Nosaltres fem servir una recepta similar però amb molt menys llevat.

Petons!

Jordi&Maria ha dit...

Fer pa és tot un món! També m´agrada molt fer pa de viena i briox, mmmmm què bons i gormants!

Unknown ha dit...

Quina bona pinta! Felicitats!

Gemma (Bellver) ha dit...

M'apunto la recepta! Gràcies! Petons!