dimarts, 2 d’agost del 2011

Improvització al piano

Avui he pogut enxampar amb la càmara una improvització de la Sara i la Judit al piano. Tocar i tocar sense ton ni son els agrada, se senten lliures i no s´equivoquen mai perquè elles són les creadores de la seva música. M´encanta que juguin i s´ho passin pipa amb el piano, és la manera que després encara tinguin més ganes d´aprendre cançons noves, i un cop se les saben les "deformen" i milloren a la seva manera creant les seves pròpies melodies.

La creativitat és una assignatura pendent en el conservatori de música i en l´escola tradicional. No es contempla en cap currículum de cap escola i per nosaltres és bàsic. La creativitat és innata en tots els nens i nenes i és amb el pas del temps i amb l´educació que es va estancant i anul.lant. Us poso un exemple espatarrant, demaneu a qualsevol ràpid i corrents que us faci un dibuix, ara mateix en un paper en blanc, sense pensar i ràpid!
La gran majoria us dibuixarà un paissatge amb una casa, amb una xemeneia que treu fum, amb un caminet, probablement un arbre arrodonit i unes muntanyes al fons amb uns núvols i un sol solet simpàtic...
Hi ha molts llibres que parlen d´aquest tema, si us interessa us aconsello que llegiu per la red qualsevol article d´en Ken Robinson, hi ha vídeos de les seves conferències també. És molt enriquidor.