dilluns, 1 d’agost del 2011

El Solete i en Coki

A casa tenim molts animalets, aranyes, mosques, mosquits, grills, saltamartins, llagostes, abelles, borinots, col.librins, escarabats verds, erugues, cucs negres, marietes, papallones, insectes pals, sargantanes, fins i tot els ocells i els gats salvatges entren dins de casa però molts d´aquests tal com entren surten. De vegades els fem fora de casa perquè ens sentim agobiats, i només en cas extrem matem alguna mosca pesada i algún mosquit egoista que ens pica un cop darrera l´altre. Com diu la Charlotte Mason en el seu llibre Home Education s´ha d´ensenyar als nens l´amor i el respecte a la natura. 
Però animal domèstic en captivitat no en tenim cap, tret d´ara, que tenim dos okupes nous a casa, es diuen Solete i Coki, no són nostres, són dels cosins que se´n van de vacances molt lluny i no poden emportar-se´ls. Durant dues setmanes serem els seus tutors legals. Cada matí les nenes els donen menjar i no paren de nedar!



Els ocells ens piquen les pomes! No hi ha dret!, això és injust, tot un any cuidant i mimant els pomers, contant cada poma que neix, observant com madura perquè arribi un pajarraco i les piqui totes! Així que en Jordi ha decidit collir-les abans d´hora i deixar-les acabar de madurar al rebost. (no hi havia alternativa viable)


Ja comencem a tenir molts gerds, i aviat podrem fer melmelades.


Un tour per l´hort...