dimarts, 12 de juliol del 2011

Story cubes

Aquest joc és molt interessant per potenciar la imaginació, la creativitat, l´expressió oral, la vocalització, l´entonació... Són 9 daus amb sis imatges cadascun. S´ha d´explicar un conte seguint les imatges que cauen per atzar, els jugadors van explicant la historia i van tirant els daus fins que la historia rebenta o fins que s´acaben els daus...
Explicar contes és un art, i si a més a més aquests contes se´ls inventen dues nenes petites encara és més difícil. A la Sara i la Judit els costa molt vocalitzar i parlar amb fluïdesa, "tenen vergonya", i parlen d´entrebanc, ésclar són petites, però els agrada molt jugar a aquest joc, i és molt interessant el que poden arribar a inventar-se i després com se´n surten per lligar les històries entre sí... Com la historia de la fada i els polsims màgics que s´ha inventat la Sara i la dificultat de lligar la història amb l´estrella que li ha tocat a la Judit, tot plegat surten contes estrambòtics, plens de fantasia i ciència ficció, je jeee... És un joc que recomano.
També hem treballat la lletra lligada a la pissarra. Escriure a la pissarra és més difícil que escriure al paper però s´hi poden passar estones i més estones escrivint i llegint el que escriuen, pintant i dibuixant amb els guixos de colors. Tenir una pissarra a casa és tan fàcil com pintar un pany de pared amb pintura especial com va fer el papa.
Us deixo un parell de vídeos.







Han fet uns dibuixos per la Jo que arriba demà i la Judit i la Sara li han escrit una petita carta... Fa gracia veure com escriuen amb anglés, sobretot la Sara, que s´hi esforça però no en treu l´aigua clara... El sorollet de fons és en Jordi, que ja comença a provar els rotuladors... (literalment parlant...)